Целиот свет ѝ се смее на богаташката која се посрамотила пред 3.000 луѓе

Британската богаташка и претприемничка Мишел Моне, го направила веројатно најголемиот гаф во својата успешна кариера.

Моне основала сопствен бренд на долна облека, со што се вброила меѓу најуспешните британски претприемнички, а токму поради тоа била поканета на конференција во Виетнам, каде држела предавање пред околу 3.000 луѓе.

На бината при излегувањето ѝ се приклучило “дете” кое ѝ предало букет цвеќе, а таа го земала во рацете за да се фотографира со него.

Меѓутоа, во тој момент една жена од првиот ред повикала: “Спушти го, тоа е мојот сопруг”.

Lady Mone ø@MichelleMone  53m Most embarrassing moment.Speaking in Vietnam to 3,000 people,thought this was a 6 year old,picked him up,he's a MAN ***TWITTER PICTURE FROM MICHELLE MONE PAGE***

Lady Moneø@MichelleMone 53m
Most embarrassing moment.Speaking in Vietnam to 3,000 people,thought this was a 6 year old,picked him up,he’s a MAN
***TWITTER PICTURE FROM MICHELLE MONE PAGE***

Тогаш Мишел Моне станала свесна дека во рацете не држи дете, како што мислела, туку возрасен маж со мал раст

“Изгледа дека не му пречеше, а целата сала врискаше од смеа. Помислив дека нешто не е како што треба, неговите заби беа многу жолти од никотин”, рекла таа за Daily mail.

Моне и самата се пошегувала на своја сметка на Твитер: “Најнепријатен момент во историјата. Зборував во Виетнам пред 3.000 луѓе, мислев дека станува збор за 6-годишно дете, го кренав во раце, а тој да ти бил маж”.