ВИДЕО: Руската полиција крена во воздух илегална џамија

Руската полиција со експлозив крена во воздух дел од куќа во која се собираа салафистите, припадници на ултра конзервативно движење во сунитскиот ислам  објект кој не бил регистриран во муслиманската заедница како официјална џамија.