Свештеник гради манастир со свои раце

Објавено: петок, 29 април 2016 во 16:01
Spread the love

По литургија отец Георгиј од Димитровград во Бугарија станува градител. Пред 13 години тој повлече кредит за да купи камбани за храмот.

Денес гради манастир со свои раце, информира БТВ.

Отец Георги не е градител, но гради манастир, започнат во 70-тите години на минатиот век и останал недовршен.

“Тоа ти доаѓа од внатре, така да се каже, како има соработници. Работите се добиваат “, вели свештеникот.

Соработниците се од црковниот одбор.

“Јас не сум барал некаква слава или поволности од тие работи, едноставно решивме да го направиме”, вели уште отец Георгиј.