Платата на вработените во МВР за месец април ќе биде зголемена за пет проценти

Платата на вработените во МВР за месец април ќе биде зголемена за пет проценти, се вели во соопштението од МВР, потпишано од дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи, Митко Чавков.

plata mvr2

Владата на Република Македонија продолжува со усогласување на платите во МВР со оние од останатите служби кои вршат слична дејност.