ВИДЕО: Жестоки судири на бегалците со грчката полиција

Објавено: четврток, 31 март 2016 во 10:35
Spread the love

Бегалците почнаа насилно да се пресметуваат со грчката полиција на Идомени, откако таа почна да ги враќа кон внатрешноста.

Тие насилно сакаат да влезат во Македонија, па полицијата била принудена да употребува сила и солзавец за да ги растера.

Погледнете го видеото и видете како Идомени почна да личи на вистинско бојно поле.

Police and migrants clash in GreeceViolent clashes broke out between police and protesting migrants inside Greece’s Idomeni camp, where over 12,000 remain stranded. But several migrants stepped in to protect the police from the pushing and shoving.

Posted by Channel 4 News on среда, 30 март 2016