(ВИДЕО): Крвава престрелка меѓу џихадистите и силите на Асад!

Џихадистите од ИД сакаат да ги документираат сцените од военото поле, па така многу од нив ставаат камери на глава за да ги снимат крвавите детали од борбата.

Не е прв пат џихадист да ја сними сопствената смрт. Овој пат се покажува пукање меѓу исламистата и владините сили во Хам, во западна Сирија. Неколку секунди подоцна, човекот кој се снима паѓа на земја.

Се верува дека џихадистите ги објавуваат овие сними за да покажат дека умираат како маченици и херои.