Постот ја прочистува душата, но ја подмладува кожата и ја зајакнува крвта

Објавено: недела, 27 март 2016 во 16:03
Spread the love

Постењето освен што ја прочистува душата, исто така го прочистува и телото.

Имено, постот претставува еден вид на внатрешна операција на организмот, го задржува внатре она што е здраво, а го остранува она што е нездраво. За време на постењето се намалува телесната тежина, а оние кои се анемични се препорачува да постат затоа што на тој начин се зголемуваат белите крвни зрнца.

Постот исто така ја подмладува кожата, ја подобрува структурата на ткивата и и` дава сјај.