Братче свири виолина и собира донации за лекување на својата сестра

Објавено: среда, 23 март 2016 во 15:27
Spread the love

Семејството Прочкови од Богданци мораат да ги соберат потребните средста за лекување на двегодишната Ивана, која требало да се оперира во Германија. Братот Никола неодамна во своето училиште на виолина свиреше хуманитарен јавен час за донирање средства, каде изведе неколку дела, а беше придружуван на пијано од својата професорка.

Како што инаформира Канал ВИС, Ивана има искривување на ‘рбетнот столб кај вратот 51 процент и и е потребен оперативен зафат во Геманија, за што се потребни околу 58 илјади евра.

Хуманитарен концерт за помош на малата Ивана одржа и фолкорниот ансамбл Мегдан. Семејството Прочкови верува во хуманоста на луѓето за што се отворени и телефониските линии за донирање.

Телефони за донации

070 142 181
075 143 850
077 143 704