Доналд Трамп: Се сеќавате колку убаво и безбедно место беше Брисел

Претседателскиот кандидат од американската републиканска партија Доналд Трамп денеска изјави дека границите на САД треба да се затворат, коментирајќи за последните напади во Брисел.

– Се сеќавате колку убаво и безбедно место беше Брисел. Повеќе не е, како од друг свет е – напиша тој на „Твитер“.

Подоцна во вестите на „Фокс“ додаде дека САД треба да ги затвори границите.