(ВИДЕО): Полицаец со своето тело спаси дете од сигурна смрт!

Белорускиот полицаец Сергеј Баталко стана вистински херој кога со своето тело го заштити детето кое за малку ќе го удрело автомовил на пешачкиот премин во градот Витебск.

Сето тоа е снимено со камера од друг автомобил каде што се гледа моментот како детето и полицаецот преминуваат улица, а потоа изненадно поминува автомобил.

Благодарение на брзата реакција на полицаецот избегната е трагедија. Тој се здобил со повреди, додека детето немало ниедна.

Управувачот на автомобилот (56) ја изгубил контролата над автомобилот и може да биде соочен со казна од 300 долари и одземање на возачката дозвола 2 години.