Не ставајте вакви работи на Фејсбук зошто казната е 45.000 евра

Француската полиција издаде наредба сите родители кои имаат фотографии со своите деца веднаш да ги тргнат од социјалната мрежа, бидејќи во спротивно ќе платат казна и до 45.000 евра ако објават фотка на која има друга личност, особено дете.

Според ова, децата за неколку години ќе можат да си ги тужат родителите и роднините кои објавиле фотки од нив без дозвола.

Експертите предупредуваат дека родителите треба да внимаваат со оглед на тоа какви се корисници има на социјалните мрежи.