(ВИДЕО) ЧУДО: НАСА откри жива икона со температура од 36,6 степени

Објавено: понеделник, 29 февруари 2016 во 08:41
Spread the love

Нејзините очи реагираат на светлина, таа има чудотворни својства, тврдат локалните жители

Научниците од НАСА открија жива икона на која е прикажана Божјата мајка. Експертите се изненадени од температурата на иконата, која е 36,6 степени – како на живо човечко суштество.

Научниците ја истражувале иконата на Богородица од Гуадалупе која според локалните жители има чудотворни својства. Сензационално за научниците е тоа што како резултат на оптичката анализа е откриена тајната на мрежницата на окото на иконата. Имено, ретината од окото на сликата ја намалува својата големина, кога кон неа е насочена светлина, а се зголемува кога светлината се намалува! Со други зборови – очите реагираат на светлина, како жив човечки организам.

Температурата на платното, на која е насликана иконата одговара на нормална температура на живо човечко тело и таа е 36.6 степени Целзиусови. Уште повеќе зачудувачки е фактот што иконата има пулс, како на човечка крв. По слушањето на сликата со стетоскоп, било утврдено дека пулсот на иконата е 115 удари во минута. Толку е и пулсот на фетусот во мајчината утроба.

Уште еден неверојатен факт е тоа дека боите на иконата не им се познати на научниците и на модерните сликари – тие не се од минерално, животинско или природно потекло – ништо слично нема на Земјата.

Познато е дека Дева Марија од Гуадалупе е почитувана икона во Латинска Америка. Католичката црква ја признала за чудотворна, а според податоците е насликана во 1531г.