Еве како засекогаш да го избришете вашиот профил на Фејсбук!

Премногу време поминувате на социјалните мрежи, или од било која друга причина сакате да го исклучите вашиот Фејсбук профил засекогаш?

За почеток, отворете некој интернет пребарувач. Најавете се на Фејсбук, во горниот десен агол има има опционо копче, па потоа кликнете “Settings”. Ќе ви се отвори мени на сортирани опции.

Најпрво кликнете “Download a copy”, за да ги архивирате сите податоци, кои ќе ви пристигнат на вашиот меил. Повторно вратете се во “Settings”, но овој пат наместо на “General”, кликнете “Security”. Тука имате опција “Deactivate my account”. Меѓутоа со повторно најавување повторно ќе можете да го активирате вашиот профил. За трајно да го избришете вашиот Фејсбук профил внесете го следниот линк:

www.facebook.com/help/delete_account а потоа се што треба да направите е да ја внесете вашата лозинка. Веднаш потоа вашиот Фејсбук профил е мртов, засекогаш!