„Исламско силување на Европа“ (ФОТО)

Објавено: четврток, 18 февруари 2016 во 12:53
Spread the love

Жена облечена во знамето на Европската унија, која ја растргнуваат емигранти, стои на новата насловна страница на полското списание „Вшјечи“ (Мрежа). Контроверзната вест насловена како „Исламско силување на Европа“ ги подели мислењата на социјалните мрежи.

siluvane2

Дел од јавноста, водена од написите во бритнаксите медиуми, смета дека ова наликува на фашистичките пропаганди од времето на нацистичка Германија, но многумина сметаат дека проблемот со однесувањето на емигрантите и сè поголемиот број пријави за сексуални напади треба подобро и побрзо да се реши, а ваквите агресивни медијски написи само ја осветлуваат фактичката состојба.