ФОТО: Данската принцеза Мери сама ги носи своите деца во градинка на велосипед

Објавено: недела, 14 февруари 2016 во 10:38
Spread the love

Данската принцеза Мери, како и голем број нејзини сонародници, е голем љубител на велосипедите.

Но, она што предизвика големо внимание ширум светот е фотографијата на која е прикажана принцезата Мери како нејзините деца ги носи во градинка со велосипед и тоа по снег и студено време.

Медиумите оценуваат дека на овој начин принцезата Мери не само што се грижи за животната средина, туку и не ги троши парите на даночните обврзници и не се одвојува од обичните граѓани, како што тоа го прават многу други припадници на кралските семејства, кои за вакви случаи користат луксузни возила.

princeza1

Фотографијата на која прицезата Мери на минусна температура ги носи своите близнаци во градинка на велоспед, стана вистински хит на социјалните мрежи и предизвика многу воодушевувања.

– Мери е одличен пример за своите деца и за голем број родители, е само еден од коментарите под објавената фотографија.