Д-р Жан Митрев советува: Вежбање, а не сладок десерт е спас за стресот

Престанете да си ги решавате проблемите и стресот со десерт и слатки. Посегнување по било какво колаче, торта или било каква форма на шеќер во стресните моменти нема да направи никакво подобрување. – советува познатиот доктор Жан Митрев.

Кое е решението?

Најдете друг начин на справување со стресот како јога, вежбање или медитација, слушајте релакс музика или прошетајте во природа. Сето ова ќе делува многу поблаготворно од едно колаче. – додава тој.