(ВИДЕО): Tаен експеримент – Во Мароко паѓале облаци од пена

Жителите во во северозападниот мароканскиот регион Дукале, на своите мобилни телефони снимиле многу необичен феномен.

На видеото се гледа една необична појава во Мароко. Имено жителите во мароканскиот регион Дукале забележале како облаци од пена паѓаат од небо.

Според сведоците, облаците од пена се појавиле после неколку дена и во другите делови од земјата, а некои дури и наведуваат дека оваа појава била проследена со чудни звуци.

Метереолозите наведуваат дека пената е од вештачко потекло, што го зголемува сомнежот дека оваа појава е последица на тестовите на геоинжињерингот и вештачката контрола на времето.