(ВИДЕО) ЖЕНИТЕ ГИ ФАЌАА ЗА ГРАДИТЕ: Обезбедувањето на Ердоган брутално се пресмета

Три демонстрантки на среде говорот на турскиот претседател Ердога викаа: “Убиец, убиец”, по што припадниците на неговотO обезбедување почна да ги туркаат и извлекуваат од салата каде што претседателот зборуваше.

Обезбедувањето на Реџеп Таип Ердоган покажа неверојатна бруталност кон жените кои протестираа за време на неговиот говор на собирот во Еквадор.

Тие изразуваа протест од незадоволството на турската воена интервенција против Курдите во југоисточниот дел.

Демонстрантките подоцна се жалеа дека ги фаќале за лице, за гради и за гениталиите, објавија видно шокирани девојките, кои своето тврдење го поткрепија со видо снимка.
Ова не е прв пат обезбедувањето на Ердоган да реагира толку брутално.
Погледјате го видеото.