ФОТО: Доколку ја имате оваа банкнота може да ја замените за 15.000 евра

Објавено: сабота, 6 февруари 2016 во 17:36
Spread the love

100 српски динара, вредат околу 5о денари, освен ако не станува збор за банкнота од 1884 година. Таа банкнота вреди 15.000 евра.
банкноти

Цената на старите банкноти зависи ос зачуваноста на банлнотата и реткоста, а најскапа на Балканов е токму 140 години старата банкнота од 100 динари.

банкноти1

Следна по вредност е банкнотата од 10 динари од 1885 година, која вреди околу 8.000 евра. Доколку во некоја фиока низ домот имате стари банкноти, проверете да не имате некој од овие.