Германски политичар: Мора да се пука на имигрантите

Објавено: вторник, 2 февруари 2016 во 14:08
Spread the love

Според Фрауке Петри, која е лидер на десничарската партија “Алтернатива за Германија”, германската полиција треба да  пука на емигрантите кои се обидуваат да влезат нелегално во земјата.

Ова мислење таа го искажа во интервју за “Манхајмер Морган”, додавајќи дека “ниту еден полицаец не сака да пука во бегалците, а исто и јас не го сакам тоа , но мора да постои и таква можност по потреба, како крајна мерка”.” Алтернатива за Германија “започна да се здобива со популарност во последната една година, во која Германија усвои на својата територија повеќе од 1,1 миллиона бегалци кои  сакаат азил.

Анкетата спроведена минатата недела, покажа дека 11% проценти од Германците се подготвени да го препуштат својот глас за партијата во дадениот момент. Рејтингот на десната германска Патра продолжува да расте по одбивањето на Ангела Меркел да ја преиспита политиката на отворени врати во однос на мигрантите.