Видео: Прва помош: Како да му помогнете на бебе кое не дише?

Податокот дека само една четвртина од родителите знаат што треба да направат кога бебето, не дај Боже, ќе престане да дише, ја мотивирало болницата ‘St. John’ да направи едукативно видео во кое на наједноставен начин е објаснета постапката за оживување на бебе, пишува bebeboom.mk.

бебе