Џихадистите: Ако 10 пати силуваш робинка, автоматски станува муслиманка

Објавено: четврток, 21 јануари 2016 во 20:18
Spread the love

Џихадистите добиле наредба од својот командант да ги силуваат заробеничките, кои најчесто се од друга вера, да ги силуваат 10 пати за да ги „претворат“ во муслиманки.

Една од жртвите тврди дека тоа е наредба, наишана на едно писмо, кое успеала да го види пред да се најде во рацете на џихадистите кои се иживувале врз неа.

„Мажите кои нема да преминат во исмал ќе бидат убиени, а жените ќе се женат со исламисти“, рече неименуваната жена.

ОН процениле дека 3.500луѓе, воглавно жени и деца, кои се заробеници ги сметаат за сексуални робови.

Неодамна се појавија информации дека ИД киднапирала 400 цивили, вклучувајќи жени и деца, како би ги претвориле во сексуални робови.