ВИДЕО: Водици во Русија на минус 20 степени

Богојавление се одбележува и во светот. Очекувано, најмасовно е во Русија, бастионот на православието. Еве како изгледаа водици на минус 20 во Санкт Петербург,  каде што рано в зори верниците се искапеа во речиси замрзнатата вода.