БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ – Еве што значи кога ќе ви трнат прстите

Објавено: сабота, 16 јануари 2016 во 20:59
Spread the love

Трнењето на рацете или нозетеукажува дека нешто не е во ред со нашиот организам. Затоа треба сериозно да ги сватите затоа што можат да укажат на сериозни здравствени проблеми. Еве што значи кога ќе ви трнат прстите на рацете.

Prsti-e1419022916122

Прстите ан рацете имаат најмногу нервни завршетоци, па трнењето не е ретка појава. Секое трнење не е причина за паника, но сепак експертите сметаат дека најдобро е да што поскоро ја откриете нивната причина. На тој начин лечењето ќе биде побрзо и поефикасно.

Лекарската помош сериозно морате да ја побарате, доколку прстите често ви трнат чувствувате болка слабост, или блага парализа. Не смеете никако да ја игнорирате, доколку ја губите свеста, ориентацијата, способноста на говор или слабиот вид.

Прстите можат да ви трнат и при долго седење, стоење, лежење во иста полоба. Причината може да биде и слаба циркулација, притисок на нервите во кичмата кои ги поместуваат дисковите, повреда на нервите, како и притисок на периферните нерви кои ги зголемуваат крвните садови, создавање повреда и инфекција.