Животот во големо семејство е добар за мајчиното срце

Објавено: вторник, 12 јануари 2016 во 10:02
Spread the love

Според истражувачите, големите семејства со многу деца се добредојдени за мајките. Жените кои што имале повеќе од три бремености имаат помала веројатност да заболат од кардиоваскуларно заболување.

Happy-Blonde-Mother-With-Children

Во текот на ова истражување, биле испитани жени во периодот од 1984 до 1987 и потоа повторно во 2007 година.

Истражувањето спроведено на Универзитетот во Калифорнија вели дека поголемото ниво на хормоните во текот на бременоста влијае позитивно врз одржување на еластичноста на крвните садови.