ВИДЕО : Прославата во Лајпциг се претвори во насилни демонстрации и неред

Објавено: вторник, 12 јануари 2016 во 12:12
Spread the love

Видео од синоќешните насилни демонстрации на радикалната десница ПЕГИДА во Лајпциг Австрија.


Наводната прослава на 1 година од формирањето на радикалното десното крило ЛЕГИДА од Лајпциг се претвори во насилни демонстрации , масата на демонстранти направи голем неред и кршеше локали кои се во сопственост на доселеници. Ова десничарско крило е против Исламизација на Австрија и најверојатно локалите кои беа искршени од страна на хулигани се во сопственост на газди од Исламска вероисповест.