(ВИДЕО) Уринирале во православен храм во Пришина – Дивјачко однесување на албанските демонстранти

Објавено: недела, 10 јануари 2016 во 21:46
Spread the love

„Уринирањето во светиот храм е срамно, нецивилизирано, вандалско однесување“, изјави Стојановиќ во пишаната изјава.

Како што истакнува, српските светости, на Косово и Метохија постојано се оскрвавуваат, но особено тој храм на кој на некого многу му смета, и затоа е најчеста мета на вандалите.

Поради тоа, смета Стојановиќ, неопходно е да околу него се подигне ограда, што побрзо и  сторителтие на овие срамни и нецивилизирани дела да се спречат во понатамошно скрварење на храмот.