Бесплатен превоз за студентите и „средношколска среда“

Објавено: сабота, 2 јануари 2016 во 13:24
Spread the love

Сите редовни студенти на државните универзитети ќе можат да користат бесплатен јавен превоз на сите линии. За оваа намена ќе добијат картички од јавните сообраќајни претпријатија.

Од годинава стартува и проектот „средношколска среда“ кој предвидува, на сите средношколци од државата секоја среда да им бидат обезбедени бесплатни билети за железничкиот превоз, жичницата на Водно, за во кино и театар.

Двата нови проекта ги најави премиерот Никола Груевски на 7 декември во обраќањето на свечената академија по повод државно-црковниот празник Свети Климент Охридски.