ВИДЕО: Вaка Курдите ги ловат џихадистите

Сириските Курди ја освоија хидроелктраната и брана „Ташкин“ на реката Еуфрат, како и околните планини.

Тие објавија снимка како од врвовите на планината пукаат врз возилата на џихадистите кои се обидуваат да поминат на магистралниот пат.

Додека Курдите пукаат од планината, џихадистите панично се обидуваат да побегнат