Путин сега удри по кладилниците – Од секоја добивка поголема од 50 евра, 13 отсто ќе одат во државата!

Објавено: вторник, 29 декември 2015 во 11:58
Spread the love

Путин сега удри по кладилниците – Од секоја добивка поголема од 50 евра, 13 отсто ќе одат во државата!

Претседателот на Русија Владимир Путин сега удри по кладилниците. Лидерот на најголемата држава на светот потпишал указ со кој од 1 јануари ќе се воведе закон со кој за секоја добивка од 50 евра мора да се плати данок од 13 отсто.

Тие 13 отсто ќе одат во државниот буџет, а од таму ќе бидат насочени кон спортските организации, за одржување на големите натпревари, случувања…

Според податоците на владините агенции, руските кладилници имат годишен промет од 1, 9 милијарди евра, од кои 300 милиони ќе бидат исплатени на играчите.