ВИДЕО: Нострадамус предвиде ужасна војна на Русија и САД заедно против џихадистите

Објавено: вторник, 22 декември 2015 во 18:27
Spread the love

Нострадамус предвидел дека наскоро ќе започне нуклеарна војна и со неверојатна прецизност ги прикажа настаните кои се случија претходните децении.

Неговите предвидувања се изнесени во документарец од 1979 година. Го претставуваме неговото најважно предвидување кое може да се поврзе со сегашните случувања:

„Царството на стравот ќе дојде во Европа, оган и меч ќе ги уништат градовите.

Голема копнена и поморска сила од Азија, со огромна војска ќе се бори до смрт.

Солзи, плач и ужас, нехумано, сурово, мрачно и ладно срце ќе ја заземи Џенова.

Крв ќе тече, глад насекаде, милост за никој.

Арапски принц ќе го зароби црковното кралство крај морето до Персија.

Турција и Египет ќе го нападнат југот, а камилите ќе пијат од Дунав и Рајна без каење.

Патиштата ќе се тресат, а тие околу Алпите ќе исчезнат засекогаш.

Кралот ќе дојде во Франција од области кај Црното Море и Татарска.

Тој ќе оди во Алан и Ерманија и ќе остави крвав стап во Константинопол.

На 48. степен на крајот ќе има суша.

Рибите во морињата, реките и езерата ќе се зготват поради огнот на небото.

Доколку Франција го помине морето кај Либерија, ќе биде опколена меѓу земја и море од страна на Мухамед.

Јадранското море ќе биде полно со коски.

Земјата ќе се треси. Египет ќе се треси, а Мухамед ќе се зајакне“.

Нострадамус очигледно зборува за банот на уништување кој ќе ја зафати Европа, Египет и Константинопол (Истанбул). Меѓутоа, тој покасно ја спомнува и САД.