(ВИДЕО) Камионџии нападнати од мигранти

Илегални мигранти во Калаис се обиделе да се качат во камиони на британски камионџии, поради што тие морале да ја повикаат француската армија да интервенира. Мигрантите сакале да стигнат во Велика Британија.