Ќе се гради нова црква во Карпош

На свечениот чин ќе присуствуваат високи политички функционери, а се очекува да присуствува и поглаварот на МПЦ, г.г. Стефан.

mpc1

Позади трговскиот центар „Скопје Сити Мол“, утре со почеток во 13 часот, градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски ќе постави камен темелник за нова црква на територија на Општината.

На свечениот чин ќе присуствуваат високи политички функционери, а се очекува да присуствува и поглаварот на МПЦ, г.г. Стефан.