Божјо чудо: Сенка на Острог осамна на карпата!

На една од Фејсбук страниците посветени на манастирот Острог е објавена фотографија од една необична појава на карпа во близина на манастирот Морача.

ostrog-1

Станува збор за фотографија направен на 7 километри од манастирот Морача, на која се гледа како во самата карпа, на стрмнината од другата страна на реката осамнал белузлав отисок кој неодоливо потсетува на манастирот Острог.

ostrog2

Оваа објава на Фејсбук за кратко време беше лајкувана од голем број посетители на страницата, а дали станува збор за Божје чудо или само за неверојатна сличност, просудете сами.