НАСА предвидува: Ни доаѓа астероид, многу поголем отколку што очекувавме

Астероидот „SD220 2003“ претставува потенцијална опасност за нашата планета, јави НАСА.

Директен судир на џиновскиот астероид би бил доволен да уништи цел континент на Земјата. Астероидот е можеби и поголем отколку што пресметале астрономите и за него не се знае многу.

Како што пренесе Експрес, астероидот ќе прелета на Божиќ 25 декември.