Русите го запреа проектот за изградба на Турски поток

Проектот за изградба на гасоводот Турски поток е запрен, изјави мнистерот за енергетика на Русија, Александар Новак.

Digital maps in graphic file formats such as Adobe Illustrator, EPS, JPEG, and PowerPoint.

– Преговорите за Турски поток се прекинати. Продолжуваат преговорите за изградба на нуклеарна електроцентрала во Турција, истакна Новак.

Рускиот министер вели дека не е неопходно да се намалува производството на нафта и дека не очекува членките на ОПЕК да ги изменат квотите на утрешната средба во Виена.

Be the first to comment on "Русите го запреа проектот за изградба на Турски поток"

Напишете коментар

Your email address will not be published.