Видео: ИД обезглави Русин: “Путин, за пролиената крв ќе ги убиеме твоите синови!”

Исламската држава објави нова снимка на која се гледа како обезглавува Русин, што секако е директна закана за Путин.

ид

Жртвата се претставува како 23-годишен Маргомед Касијев и наводно, откако Путин ги нападна терористите, тој бил обезглавен.

-Нема да имате мир, за секој наш син кој го убивте овде. За сите нив ќе ви ги уништиме домовите, стои во видеото.

Обезглавувањето е снимено на видео, чија автентичност не е потврдена. Она што за прв пат ИД го направи, е што егзекуторот го покажа своето лице, што во претходните егзекуции не беше случај.

ид1

Си-Ен-Ен пренесува дека ова видео е порака за рускиот претседател Владимир Путин, и секако граѓаните на неговата земја.

Be the first to comment on "Видео: ИД обезглави Русин: “Путин, за пролиената крв ќе ги убиеме твоите синови!”"

Напишете коментар

Your email address will not be published.