здравје
Ризница на здравјето: Го зајакнува имунитетот, го штити срцето

Бразилските ореви се полни со минерали и витамини, протеини, масти, јалени хидрати и влакна, па се сметаат за исклучително квалитетна намирница, особено поради невообичаено високата…


Научниците ја потврдија лековитоста на лукот

Светската здравствена организација неодамна објави дека лукот, како додаток во исхраната е одличен лек во борба против хиперлипидемија и атеросклероза. Конечно некој се сетил да…