петок, 25 мај 2018

загатка

На оваа фотографија скриени се 12 луѓе, дали гледате барем некои од нив?

Фотографија на камуфлирани британски војници го остави интернетот во чудење. На неа се скриени 12 луѓе. Станува збор за една од најелитните единици на британската војска, а фотографијата е направена во шума во Брунеи, каде…Фото: Пронајдете го натрапникот меѓу зебрите

Генијалните умови кои се кријат зад оваа загатка се момците од BBC Earth, а ви гарантираме дека ќе ве помачи, посебно поради тоа што е црно-бела. На сликата на прв поглед гледате само стадо зебри,…


(ВИДЕО) Оптичка илузија ја измами публиката – Што гледате жирафи или слон?

Оптичка илузија со две жирафи и слон, ја забавуваше но и збуни Интернет публиката. Во видеото од 33 секунди се гледаат две жирафи, но како камерата се врти, жирафите се претвораат во слон. Во коментарите…Дали добро ве служи „мозокот“? Проверете со оваа задача

Оваа математичка задача досега е споделена повеќе од три илјади пати на социјалните мрежи.  Имено, оваа задача претставува некој вид на „тест за интелегенција“. Се што е потребно е да се фoкусирате на бројките, малку…


Сигурни ли сте дека на сликата има 12 луѓе?!

На Јутјуб се појави видео кое ќе ве натера дефинитивно да се посомневате во своите очи. Едноставно треба да ги изброите луѓето на сликата. Во првиот момент се гледаат 12 луѓе, но доколку горниот дел…


Можете ли да го пронајдете патот низ лавиринтот?

Целта е да пројдете низ лавиринтот, но трикот е во тоа што треба да се движите така што ќе ги допирате топчињата по редослед црвено-сино-црвено-сино. Загатката е објавена на друштвената мрежа Редит, а за многу…