петок, 25 мај 2018

учк

Томе Киријази, светскиот првак по астрономија, заборавен од државата, која пак субвенционира песна за УЧК на Виган Максути

Tоме Киријази од Битола, светскиот првак по Астрономија(Романија), заборавен е од сите, и од државата и од Министерството за образование. Неговите родители собираат шишиња, за да му овозможат колку толку нормален живот и да му…


ВИДЕО: „Дете-талент“ пеејќи за УЧК доби субвенција од Министерство за култура

Виган Максути е албанскиот талент од Тетово, кој со сигурни чекори оди кон успех. Тој е ветувачки талент, нова ѕвезда која почнува да свети. Од 2013 година како 7 годишен ученик учествува на детскиот фестивал…


Oслободен командантот на УЧК – Авдил Јакупи Чакала го напушти Идризово (ФОТО)

После 14 години во затвор, ослободен Авдил Јакупи -Чакала, јавуваат медиумите на албански јазик. Авдил Јакупи, поранешниот командант на УЧК познат по прекарот (Чакала) на крај ја дочека слободата после 14 години во затворот Идризово…


Тетова1: Осумдеесет терористи на УЧК веќе се во Македонија, наскоро ќе започнат со активностите

Во близина на Тетово веќе се стационирани 80 терористи на УЧК, планираат да започнат со акции, пишува тетовскиот локален албански портал Тетова1 кој што се повикува на веќе пробиена комуникација на припадниците на УЧК или порака…


Ветераните на УЧК: „Ќе ги браниме планините со крв“

Притисокот врз косовското собрание да не го ратификува договорот за демаркација на границата со Црна Гора продолжи вчера со протест на ветераните на УЧК од Пеќ. „Отсекогаш сме ги бранеле со крв овие планини, ако…