топ1


Мобилните телефони сериозен фактор за аутизам кај деца

Психолозите и лекарите предупредуваат за појавување на аутизам кај децата од прекумерна употреба на технолошка опрема, претежно мобилни телефони. Аутизмот од раѓање, сега е ретка…

Го истетовирал ликот на помладиот брат кој има Даунов синдром: Кога му ја покажал тетоважата, добил најискрена љубов

Членовите на семејството знаат да бидат многу врзани едни за други и да влијаат врз нивните животи. Постарите браќа и сестри имаат големо влијание врз…


Taчи и Вучиќ би го делеле Косово – За Македонија тоа дефинитивно би значело крај

Доколку би бил постигнат ваков договор, од него најголеми последици би имала Македонската држава. Слободан Милошевиќ кој за многу работи погреши, за една беше во…ВИДЕО: Чудо на Огнена Марија во регионот – Камбаните сами заѕвонија во црква

Православните верници денеска ја слават Огнена Марија, празникот на заштитничката на жените, а во Приједор сеуште се зборува за чудо кое се случило на тој…


Путин: Преминување во христијанството е почетокот на руската држава

Рускиот претседател Владимир Путин денеска изјавил дека преминувањето во христијанството пред повеќе од 1000 години на територијата на Киевска Русија претставува почетокот на формирањето на…