Светиот свештеномаченик Петар

Свети Климент, архиепископ Охридски – Народот и учениците ги „хранел“ со поуки и им „станал татко на сиромасите и заштитник на вдовиците“

Свети Климент, архиепископ Охридски За свети Климент Охридски, патронот на нашата Црква, првиот словенски епископ со Дух напоен од Бога, нашиот Старец, молитвеник, духовник, беседник,…