слон

Слон „полуде“ од среќа кога повторно го виде својот пензиониран неговател! (ВИДЕО)

Слоницата Али во зоолошката градина во тајванскиот град Каосиунг, не можеше да ја сокрие својата среќа кога повторно го виде својот старател, кој се пензионираше…


Жена спасила слонче од давење, а сега се неразделни пријатели (ВИДЕО)

Слончето Мојо во 2016 година, за малку ќе се удавело додека минувало река во Зимбабве. Благодарение на Рокси Дансквертс, тоа било спасено и сместено во прибежиште…ВИДЕО: Слон разурна цело село

Во западен Бенгал во Индија се случи инцидент кога подивен слон разруши цело село, додека локалното население можеше само да ја набљудува сопствената пропаст. Разбеснетото…