ракВИДЕО: Се разбоелел од рак на белите дробови, па одлучил на сите да им ги покаже последиците од пушењето

Експертот за боречки вештини, Ентони Пилаж, во својот живот испушил повеќе од 300.000 цигари. Откако му било дијагностицирано редок облик на рак кој му е…


“Добив рак бидејќи го прегрнував својот татко кога се враќаше од работа”

На 43-годишната Кејт Ричмонд од Австралија ѝ бил дијагностициран перитонеален рак (рак на јајниците и јајцеводите) кој е многу редок, а го предизвикува изложувањето на…
ВНИМАВАЈТЕ: Не пишува „канцерогени материи“, туку некое шифрирано име- ова се најстрашните состојки во процесираната храна

Хемикалиите што се користат како пестициди и заштитни средства во процесот на одгледување на растенијата што се користат во производството на храна, се наоѓаат во…