рак


Уште на првиот состанок му кажала дека има рак- Останатото е приказна за која сите сонуваат

Лијен Барнс дознала дека има рак на дојката на 24 години, а вестите ги споделила со нејзиното момче од Тиндер, мислеќи дека веднаш ќе ја…


Страшно: Тукушто родено бебе има рак

На малата Џејзи Стовел и е дијагностициран рак кога имала само 11 месеци. Кога се родила имала потешкотии во дишењето, лекарите се обиделе да откријат…


Да се убие ракот со вирусот на херпес

Личниот мотив ја стимулирал научничката Ирина Алексеенко за новиот генетско-терапевтски препарат АнтионкоРАН-М: пред две години на нејзината мајка ѝ била поставена дијагнозата „рак на главата…

Ракот би можел да се уништи со бактерија?

Експерименталните третмани досега се вршени воглавно на кучиња(домашни миленици),но истражувачите се надеваат дека откриле ефикасна анти- канцер терапија за луѓето. Употребата на бактерии во терапија…