поплави
Епидемиолошката состојба е стабилна

Нема нови случаи на заболени од цревни и од кожни болести во Стајковци, најпогоденото место во невремето. Здравствените власти велат дека состојбата е под контрола,…


Потресна исповед на преживеан во поплавата, три часа животот му висел на конец, се качил на дрво за да се спаси

Раздивената вода со часови го носела низ целата населба, се сеќава на стравичното искуството од поплавите Фатон Санини од Сингелиќ. Вели се враќал од работа…
ФОТО: Стотици прилепчани, доброволно се пријавија да помогнат на настраданите

Стотици прилепчани, доброволци, по повикот на локалната самоуправа и кризниот штаб и денеска заминаа да помогнат во регионите зафатени од поплавите. Волонтери, пристигнаа од ВП…


Фондацијата Ана и Владе Дивац собираат средства за настраданите од поплавите

Кошаркарската легенда Владе Дивац преку фондацијата со неговата сопруга Ана организираат онлајн собирање на средства. Повикот е поставен на нивната веб страна со формулар во…