патријархот Павле

Необична светлина светна на гробот на патријархот Павле: Луѓето во чудо се крстеа и молеа за оздравување

Србите го сметаа за светец уште додека беше уште жив, а барањата на верниците да биде официјално прогласен за светец, се поткрепени со сведоштвата на…