патријарх Цариградски


Света маченичка Агатија – Била погубена бидејќи одбила да се омажи за судија

Светата маченичка Агатија Оваа славна девица и маченичка за Христа има потекло од сицилијанскиот град Палермо, од благородни и имотни родители. Кога царот Декиј подигна…