понеделник, 18 јуни 2018

острошки манастир

Татко ја оставил слепата ќерка на пруга за да ја убие воз, а потоа се случило чудо – Св. Василиj ја покажал својата моќ

Острошкиот манастир сместен на самата ивица високо во црногорските планини направен е во средината на 17 век и е посветен на Св.Василиj Острошки. Кај православните верници, но и кај многу луѓе од други вери, ова…


Го посетила Острошкиот манастир и животот и тргнал на подобро

“Имав чувство дека цел свет се руши. Се гушев во проблеми, а немав никој да ми помогне. Животот ми се промени оној ден кога одлучив да го посетам манастирот Свети Василиј Острошки”, ја започнала својата…