Маја Трпковска

Мајката на Пино: Mи е срам да кажам дека сум Македонка затоа што излегува дека во оваа држава таа што го уби моето дете има повеќе права

Судењето за убиството на Пино Секондо денес беше одложено, на барање на одбраната на обвинетата 22-годишна Ангела Ѓорѓиевска, соучесничка во убиството на Пино Секондо. Нејзиниот…


Маја Трпковска: Ме приведоа затоа што извикував Македонија покрај возилата на НАТО (ВИДЕО)

Заедно со Нестор Огинар и со уште едно лице поминувавме покрај воените возила на НАТО во ценатрот на Скопје и извикувавме „Македонија, Македонија”. Дојдоа полицајци…